HEL & TRYGG

  Personlig coachning online

Jag vill vara med!

Under Hel & Tryggs personliga coachning kommer du att få:


➝  Få individanpassade övningar som kan lindra underlivssmärta och överspändhet i bäckenbotten.

Få lära dig hur du kan minska din rädsla för rörelse så att du kan lita på dig själv och din kropp igen.

➝ Få kunskap om hur du andas funktionellt vilket kan lugna ditt nervsystem samtidigt som du sträcker ut din bäckenbotten och minskar smärtan under dagen, utan att du behöver kliva på yogamattan.

➝ Lära dig övningar hur du kan förbättra din hållning så att du undviker att belasta din bäckenbotten i onödan samtidigt som du stöttar hela din kropp.

Bli din egen bästa massageterapeut genom att lära dig fantastiska självmassagetekniker för höfter, bäcken, rumpa, hamstrings och käke som ger dig och din bäckenbotten en direkt lättnadskänsla. Detta är en metod du själv kan göra var som helst och när som helst, utan att du behöver vara beroende av någon annan.

➝ Få utforska övningar som minskar oro, stress, ångest genom att flytta från ett tankebaserat fokus till att låta din kropp vägleda dig till förändring - vilket i sin tur gör dig mer harmonisk och trygg.

➝ Lära dig traumainformerade yogatekniker och somatiska reglerande övningar som kan få dig att minska stressresponsen och främja en djup trygghet och ett lugn inuti din kropp.

➝ Bli personen som har tagit makten över sin egen kropp och läkning genom att du har en verktygslåda med effektiva tekniker från “Hel & Trygg”, som gör att du kan ta hand om dig själv varje dag.

Ja! Jag behöver detta.

Du är inte ensam

Jag heter Frida Trönnberg och jag vet av erfarenhet att det inte finns någonting värre än att ha ont i den mest intima delen av kroppen, utan något eller någon som kan hjälpa dig att bli av med den. 

Jag förstår hur det är att ha träffat läkare och specialister, försökt med alternativa behandlingar och botemedel, lagt ner oräkneliga timmar på att göra research och leta svar på internet utan att hitta en varaktig lösning.

Jag har varit på samma plats där du är och jag vill inte att du ska gå igenom den frustration och rädsla jag gjorde innan jag blev smärtfri. Jag lovade mig själv att när jag väl hade läkt skulle jag hjälpa andra, såsom dig, att göra detsamma. Jag kommer att hålla din hand genom rädsla, osäkerhet och oro med omsorg och kärlek eftersom jag har varit på samma plats där du är nu.

Bäckenbotten är direkt kopplad till kroppens stressrespons och hotsystem. Vid rädsla och oro drar den ihop sig. Att arbeta med ett helhetsperspektiv, det vill säga både med nervsystemet och med musklerna, är grunden för att bryta smärtcykeln. Det gör vi i Hel & Trygg.

Detta kan vara den sista pusselbit som du saknat, och som har gjort att tidigare program du har provat, inte har haft så god effekt.

Det finns så mycket hopp!

Passar programmet dig?

Personlig coachning är för:

Kvinnor som har smärta och spändhet i underlivet.

➝  Män med smärta i bäckenbotten.

➝  Du har blivit ordentligt undersökt av sjukvården och vet vad du har för problem med din bäckenbotten.

➝  Du har provat knipövningar utan effekt eller så har de enbart förvärrat symptomen.

➝  Du är motiverad att lägga ned tid på att investera i din egen läkning.

Vad säger tidigare klienter?

Jag bryr mig oerhört mycket om mina klienter och det är fantastiskt att få höra om alla deras förbättringar.

 

Helen blev fri från bäckensmärtan som hade begränsat henne i 4 år

Helen led av bäckensmärta sedan graviditeten 4 år tidigare. Efter bara hälften av tiden på Hel och Trygg var hon helt smärtfri. Eftersom smärtan inte längre begränsar henne har hon kunnat byta karriär, och arbetar nu som livscoach och hjälper andra kvinnor.

Detta program är dock inte för alla...

 

För vem passar inte det här programmet?

➝ Gravida.

➝ Du som inte vet om du är spänd i bäckenbotten. Du som inte har blivit ordentligt utredd av sjukvården.

➝ Du som inte har tid eller som har svårt att investera i ditt fysiska och psykiska välbefinnande.

➝ Du som vill ha en quick fix för smärtan i bäckenbotten istället för att skapa en varaktig lösning.

➝ Du som har varit med om ett trauma kopplat till underlivet och inte bearbetat detta med en traumaterapeut.

Hjälp är på väg

För att jag ska kunna ta ställning till om jag kan hjälpa dig eller om jag behöver hänvisa dig vidare till någon annan, ber jag dig att fylla i formuläret nedan.

Efter att du svarat på frågorna kommer jag att kontakta dig, antingen med mer information om programmet Hel & Trygg eller för att hänvisa dig vidare till någon annan (om jag upplever att jag inte kan hjälpa dig).

Du förbinder dig inte att köpa någonting genom att fylla i detta formulär.

Ansök till Hel & Trygg!

Sara hade haft ont i 10 år och blev smärtfri

Sara hade haft kronisk smärta i 10 år och provat alltifrån fysioterapi och smärtstillande medicin utan ordentlig effekt. Tack vare kursen har hon blivit smärtfri, kunnat byta jobb och gått upp i lön samt åker nu snowboard och tränar pole dancing. Och hennes största lycka är att hon för första gången kan leka med sin dotter.

 

Elina säger att kursen räddade hennes liv

Elina hade otroligt ont i bäckenbotten innan kursen och hade sökt hjälp på många olika håll utan resultat. Nu är hon smärtfri och säger att kursen är en investering för livet.

 
 

Sara hade haft ont i 10 år och blev smärtfri

Sara hade haft kronisk smärta i 10 år och provat alltifrån fysioterapi och smärtstillande medicin utan ordentlig effekt. Tack vare kursen har hon blivit smärtfri, kunnat byta jobb och gått upp i lön samt åker nu snowboard och tränar pole dancing. Och hennes största lycka är att hon för första gången kan leka med sin dotter.

 

Elina säger att kursen räddade hennes liv

Elina hade otroligt ont i bäckenbotten innan kursen och hade sökt hjälp på många olika håll utan resultat. Nu är hon smärtfri och säger att kursen är en investering för livet och att den räddade hennes liv.

Lina, 34 år

Min tid med Frida har givit mig så mycket. Kunskap och verktyg som jag kommer ha med mig livet ut. Jag har fått stor förståelse hur kroppen fungerar och varför den reagerar som den gör. Nu förstår jag hur lite jag visste innan! Det jag verkligen uppskattar med Frida är att hon ser helheten, lyssnar in och ser dig.

Innan jag träffade Frida hade jag ingen aning om att ens bäckenbotten kunde bli överspänd och vilken smärta det kan innebära. Är otroligt tacksam över den kunskap jag fått och den hjälp jag fått att bli av med min smärta. Hade jag förlitat mig på vården hade jag aldrig varit där jag är idag.

Från att inte kunna göra de mest självklara i livet som att laga mat eller ta en dusch var inte så självklara längre. Att inte veta om jag någonsin kommer bli bättre, att inte veta hur ens framtid kommer se ut, om det ens fanns en framtid.

Resan jag gjort har varit som en tortyr både psykiskt och fysiskt. Tills idag när jag är helt smärtfri, arbetar heltid och kan vara den mamman jag vill till min dotter.

Allteftersom jag blev bättre mådde jag psykiskt också bättre och idag ser jag otroligt ljust på framtiden och är så glad att jag träffade Frida 🙏🏻. Kan inte säga mer än att tveka inte att gå en kurs hos Frida!

Jenny, 25 år

Min urinrörssmärta som begränsat mig i 5 år har förbättrats avsevärt genom detta program.

Jag har lärt mig mer om mig själv och min kropp. Att sätta gränser och att inte klanka ned på mig själv för att jag haft ett begränsat liv under en längre period pga smärtan.

Om jag inte hade gått Hel & Trygg hade jag fortfarande känt mig ensam, inte förstått varför jag får ont och inte alls kunna bryta smärtcykeln lika lätt.

I jämförelse med den hjälp jag fått tidigare skiljer sig Fridas program mycket eftersom Frida verkligen lyssnar verkligen och ger konkreta och effektiva övningar och verktyg som man kan använda direkt när paniksmärtan kommer.

Det finns så mycket mer kring smärtan som påverkar den, speciellt den psykiska biten och där är Frida med sitt helhetsperspektiv till jättebra hjälp!

Elin, 29 år

Det har varit otroligt fint att ha sessioner tillsammans med Frida ❤️ På 6 månader har jag lärt mig saker som jag kommer ha med mig hela mitt liv.

Genom övningar vi gjort har jag kommit i bättre kontakt med min kropp och kommit förbi det motstånd jag kände för att ta tid för mig själv och läka min kropp. Det största av allt är dock att jag på riktigt känner att jag fått verktyg för att minska min underlivssmärta vilket stärkt mig som människa❤️ Det har gjort att jag vill fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Jag rekommenderar programmet då det är en livsinvestering 🌻.

Viktoria, 30 år

När jag fick kontakt med Frida hade jag sökt land och rike runt efter någon som kunde hjälpa mig med min dagliga smärta. Jag hade under hösten varit sjukskriven 50% för att min man skulle kunna avlasta mig och ta hand om vår son.

Jag hade alltid ont, det var bara en fråga om grad av smärta. Jag hade svårt att lyfta vår pojke, promenera samt delta i sociala aktiviteter då den konstanta smärtan i ländrygg, symfys, höfter, svanskota och rumpa begränsade livet.

Då jag innan barn tränade varje dag och sprang marathon höll begränsningarna på att knäcka mig.  

Jag började jobba med Frida i januari och succesivt har det blivit bättre. Från början var det svårt för mig att se syftet med övningarna då de kändes så "små". Då jag alltid satsat stort och ibland stängt av kroppens signaler var det svårt att känna in sina begränsningar.

Jag pratade med Frida om mina tankar och hon förklarade för mig väldigt ingående om övningarnas syfte. Jag följde planen vi la upp och efter några veckor började jag känna skillnad.

Jag har jobbat med Frida under en 8 månaders period och med tid, rätt övningar och suverän guidning har mina stora begränsningar släppt!

Idag går jag på gym 2-3 gånger i veckan, promenerar ca 3-5 km per dag och kan utan problem vara själv med min son en hel helg trots att han nu är snart 2 år! Jag arbetar nu vidare på egenhand med hjälp av Fridas övningar och känner att jag fått fantastiska verktyg för att hjälpa kroppen den sista biten.

Frida lyssnar när ingen annan gör det, ser människan och lägger upp övningar efter ens förutsättningar. Jag rekommenderar verkligen programmet då min stora smärtproblematik släppt och jag börjat kunna njuta av livet igen!  

 

Linnea, 39 år

Jag har arbetat med Frida i tre månader. Jag har verkligen känt mig trygg från start och under hela tiden vi har haft kontakt. Jag har fått många övningar för att minska spänningar i bäckenet och som gett snabbt resultat. Min rörelserädsla har minskat betydligt och livskvaliteten har ökat generellt. Jag vågar nu lyfta mina barn och tar längre och längre promenader för varje vecka som går. Får jag ont vet jag vilka övningar jag kan göra. Frida har också hjälpt mig att hitta tillbaka till mer njutning och glädje i livet. Så värdefullt för mig som lätt tänker mer på andras behov än mina egna. 
 
När jag började programmet förväntade jag mig coachning kring min bäckensmärta i form av stretch och styrkeövningar. Men det blev så mycket mer. Jag har lärt mig saker som jag har med mig hela livet. Jag kan å det varmaste rekommendera Frida. Frida är mycket pedagogisk, dedikerad och kompetent.

Alexandra, 31 år

Jag kontaktade Frida eftersom den träning jag gjort hittills gett mig så mycket bakslag emellanåt att det känts kontraproduktivt. Att arbeta med Frida har känts väldigt tryggt och ögonöppnande då hon vet hur det kan vara både psykiskt och fysiskt att känna sig skadad och begränsad i livet.

Jag insåg att jag undermedvetet varit väldigt arg på min kropp under lång tid, som om "den" svikit mig genom mitt förlossningstrauma och efterföljande operationer. Genom att få göra övningar där jag lyssnar på kroppen och är helt närvarande har jag successivt börjat känna att jag "kan vara" i min egen kropp igen.

Jag kopplar inte längre bort smärtan i höfterna och bäckenbotten i vardagen i olika moment, eftersom jag inte behöver det längre  då min smärta har minskat och jag har fått förståelse vad som triggar igång den och vad jag kan göra åt det när det sker.

Min kroppsmedvetenhet har ökat och så även rörligheten i min ländrygg som varit så spänd på grund av min överaktiva bäckenbotten. Jag kan andas ut i musklerna och känner mig mer avslappnad.

Nu kan jag gå längre promenader och jag känner mig mer närvarande i leken med mina barn. Den viktigaste lärdomen som jag fått med mig av Frida är dock detta med "self-care", något som jag försökt få till tidigare, men inte lyckats med.

Jag tycker så mycket bättre om min kropp nu och jag vill verkligen ta hand om den som en vän och jag lyssnar på den vad den behöver för dagen. Jag känner skillnad när jag inte gjort mina övningar som nu blivit en del av mina vardagsrutiner.

Frida var ett stort stöd för mig på många sätt i en stund då jag kände mig väldigt nedslagen och rådvill, det kan vara svårt att få till optimerad tid för sig själv i en vardag med småbarn så att träna tillsammans på distans fungerade utmärkt för mig. Jag rekommenderar Frida varmt!

Ansök till Hel & Trygg!